Simbols Valencians

LA GRUPA VALENCIANA

En Blau

     
     
 

Símbols Valencians


Descobrix els Símbols que marquen la nostra identitat en tots els àmbits, àrees i temps.

 

 

Falla de 1996 de l'Ajuntament de Valéncia

Dins dels símbols valencians, tenim un dels que està pràcticament en desús, si no fora per les festes dels diferents pobles que encara estan arraïlats en el més pur estil valencià, i algunes provessons, cavalcates i passacarrers que de tant en tant ho trauen a la llum.

Nos estem referint en este cas, a "La Grupa Valenciana".

En la foto de l'esquerre, podem vore la falla de l'Ajuntament de Valéncia de 1996, a on és pot vore una, "Grupa Valenciana", arrematant la falla, feta per, Josep Paqual "Pepet", i que tenia per lema, "De Valéncia i dolces"

Esta estampa valenciana fa referència a l'amor de l'amo cap als animals que els ajudaven en les llavors de l'horta.

Tradicionalment, els animals, casi sempre cavalls, que ajudaven en les llavors de l'horta, també eren utilisats per a les gran ocasions, i sobre tot per a les festes, sobre tot les festes patronals de cada poble.

A l'animal se li engalanava i se li omplia per tots els llocs, en molts i riquíssims adorns, per a poder lluir a l'animal en tot el seu esplendor, casi més com un membre més de la família, que com un bon animal de treball en l'horta.
Com es pot vore en la foto en blanc i negre de la dreta, que és una foto original de principis del sigle passat, la riquea dels adorns que li posaven als cavalls era grandiosa.
 

Grupa Valenciana en l'Actualitat

Hui en dia, com hem dit abans, també es realisen "Grupes Valencianes", pero més que res, en festes i cavalcates, sobre tot per a recordar aquells temps i que no es perga la tradició.

La Grupa Valenciana és una tradició típica valenciana que ha atret a moltíssims artistes de totes les branques i époques.

En el quadro de davall , tenim un llenç del mestre Sorolla, nomenat "Grupa Valenciana" i pintat en 1906, a on pintà a les dos seues filles, configurant un rica i fermosa, Grupa Valenciana, plena de riquea, de color i de llum, com nos té aveats el gran mestre Sorolla.
  

Quadro de Sorolla, Grupa Valenciana

 
També en el quadro, "Festa" del gran Pintor Rafael Boluda Vidal, trobem una típica Grupa Valenciana. El quadro té grans dimensions, aixina que a soles anem a posar d'ell, la part a on és veu la Grupa valenciana.
  
Quadro Festa de Rafael Boluda Vidal

 

Foto de principis del sigle passat a on es veu una Grupa Valenciana

Típica Grupa Valenciana

 

 
 
   
 
 

Usuaris en llínea

En Blau pertany al Grup LLVS - Març 2007