Simbols Valencians

AIGUA DE VALÉNCIA

En Blau

     
     
 

Símbols Valencians


Descobrix els Símbols que marquen la nostra identitat en tots els àmbits, àrees i temps.

 

 

Fon elaborat, per primera volta, en l'any 1959 per Constante Gil en el Café Madrit de Valéncia.

Segons nos conta l'escritora Maria Àngels Arazo en el seu llibre "Valéncia Nit", en aquella época freqüentaven el Café Madrit, un grup de viajants vascs que solien demanar "Aigua de Bilbao", referint-se al millor bromós de la casa.

Fastidiats de demanar sempre lo mateix reptaren al propietari a oferir-los alguna cosa novedosa i este els propongué beure el "Aigua de Valéncia". Ells accediren a provar el còctel que Gil preparà en aquell moment i ya no deixaren de prendre-lo en els seus posteriors visites.

Aigua de VlénciaDurant una década la beguda fon coneguda a soles per un grup de clients i no fon fins als anys '70 quan començà a conéixer-se en la nit valenciana. Des de llavors, s'ha convertit en un còctel molt popular, casi indispensable en la nit valenciana.

Pero en l'actualitat no és a soles un còctel de la nit valenciana, sino que també és embotellat per diferents bodegues, i el mateix forma part fonamental en la nit de casi tota Espanya. L'èxit d'este valencià còctel ha sobrepassat fronteres i en l'actualitat és pot demanar i beure "Aigua de Valéncia" en qualsevol lloc del món.

Constante Gil deixà la cerveseria en l'any 2000. Hui en dia és dedica exclusivament a pintar les seues, "Tertúlies de Café", homenage a les seues vivències entre Aigües de Valéncia i Rocafulls.

L'Aigua de Valéncia és un combinat a base de cava, molt recomanable que siga cava valencià, suc de taronja i Cointreau. Per lo general és servix en picheres de varies racions i és veu en copes amples de còctel. És un còctel molt refrescant i saborós.

Els seus ingredients són els següents, encara que com en tots els còctels que arriben a tindre difusió popular i mundial, sempre és comencen a realisar variacions, aixina hi ha qui també li fica ginebra i/o vodca o qualsevol atre licor blanc. També hi ha qui preferix substituir el Cointreau per Grand Marnier.

Suc de taronjes valencianes recent espremudes.

Mija botella de Cava Valencià. No sec, deu de ser Brut o Semi Sec

Cointreau (o Grand Marnier)
                Sucre al gust

Ginebra
                Vodca

Aigua de ValénciaPreparació

En una pichera de litro i mig, ficarem la mija botella de Cava Valencià.
Després se li afig el Cointreau. (O el Gran Marnier si ho has substituït).

Si li vas a posar vodca o qualsevol atre licor blanc, en lloc de la llínia anterior, deus de fer açò, mesclar en un got de mescles, el Cointreau i el vodca, ginebra... fins a que estiguen ben mesclats.

Se li afig el suc de les taronges valencianes recent espremudes (puix és fonamental per al seu bon sabor, no utilisar suc de caixa), fins a completar la pichera, que ve a ser com uns tres o quatre gots o poc més.

Se li afig el sucre al gust, dos o tres culleradetes solen bastar.

És remou ben per a que és mescle be el còctel i és servix ben fret en el moment de preparar-ho, preferiblement en copa alta.

¡Cuidat en este còctel que és super boníssim, refrescant i dolç, i molt agradable al paladar! ¡No podràs prendre a soles una copa!


   
 
 
   
 
 

Usuaris en llínea

En Blau pertany al Grup LLVS - Març 2007