Megalomanies Catalanes

PA═S CATAL└

En Blau

     
     
 

Megalomanies Catalanes


Catalunya Ús un pou de megalomanies, de mentires tan grans com l'art megalÝtic.

A soles ells se les creuen, pero lo mÚs ro´n Ús que tracten de fer-se-les creure a tot lo mˇn.

 

 

Lo que ells diuen Pa´sos CatalansEls "Pa´sos Catalans" sˇn simplement una alucinaciˇ de persones que no tenen clar a on es troba el llÝmit entre la realitat i la fantasia. De fet, yo encara no he vist cap llibre que siga bo i en un mÝnim de rigor hist˛ric, ya siga de text o de llectura, que s'atrevixca a dir tal cosa o a dibuixar l'image de l'esquerre.

Es mÚs, Catalunya a pesar de tot pertany a un ent territorial molt major, nomenat Espanya i el govern espanyol en la seua pÓgina del Ministeri de Sanitat i Consum en la pÓgina dedicada a les prestacions sanitÓries, (per citar alguna image oficial) tÚ dibuixat i be definit com estan estructurades les comunitats aut˛nomes d'Espanya.

De totes maneres, com es veu en l'image, i com es troba expressat en la Uep Oficial de la Generalitat de Catalunya, cite textualment, "Mapa territorial de l'idioma catalÓ. Es parla en una extensa Órea (68.000 km2) de l'est de l'estat espanyol (Catalunya, Illes Balears, ValÚncia, la Franja de Ponent i alguns municipis murcians fronterers en ValÚncia), Andorra, el sur de Franša (Departament dels Pirineus orientals) i a la ciutat sarda de l'Alguer." ┐í!?

Un parÓgraf mÚs avall, en la mateixa Uep Oficial de la Generalitat de Catalunya, podem llegir,"

Marc llegal sobre la llengua catalana.

El marc llegal relatiu a l'Ómbit llingŘÝstic figura, per lo que respecta a l'estat espanyol, en la Constituciˇ de 1978 (bÓsicament en l'artÝcul 3), en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, PaÝs ValenciÓ, Illes Balears i Aragˇ, i es desenrolla en les lleis de normalisaciˇ llingŘÝstica de Catalunya (1983) i les Illes Balears (1986), i en la d'us d'ensenyanša del valenciÓ (1983). D'acort en esta llegislaciˇ el catalÓ Ús la llengua pr˛pia de Catalunya, Illes Balears i PaÝs ValenciÓ, a banda de ser llengua oficial com tambÚ lo Ús el castellÓ. En Andorra, el catalÓ Ús l'˙nica llengua oficial segons l'artÝcul 2 de la Constituciˇ del Principat d'Andorra de 1993. Ni Catalunya Nort ni l'Alguer disponen de llegislaciˇ pr˛pia en lo referent a la llengua.

Pero tot lo dit en eixe parÓgraf no Ús cert. (I si tot no Ús cert Ús que alguna cosa Ús mentira).

Vorem, primer erro, l'artÝcul 3 de la Constitucio Espanyola de 1978 diu,
ArtÝcul 3

1. El castellÓ Ús la llengua espanyola oficial de l'estat. Tots els espanyols tenen el deure de conÚixer-la i el dret a usar-la.

2. Les demÚs llengŘes espanyoles seran tambÚ oficials en les respectives Comunitats Aut˛nomes d'acort en els seus Estatuts.

3. La riquea de les distintes modalitats llingŘÝstiques d'Espanya Ús un patrimoni cultural que serÓ objecte d'especial respecte i protecciˇ.

Lo que diu el punt 1, estÓ clar, aixina com lo estÓ el punt 3. Cenyint-me al punt 2, que la comunitat aut˛noma a on hi haja una segon llengua seran les dos oficials en la seua comunitat aut˛noma, no implica que siga un Marc Llegal per a implantar el catalÓ en ValÚncia, puix tambÚ podria implantar-se el gallec, euskara, etc, o en Catalunya el valenciÓ, el gallec...

Segon erro, l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat de ValÚncia NO diu absolutament gens sobre el catalÓ, Ús mÚs en el seu artÝcul 7 en el seu punt 1 diu textualment

ArtÝcul 7

1. Els dos idiomes oficials de la Comunitat Aut˛noma sˇn el valenciÓ i el castellÓ. Tots tenen dret a conÚixer-los i usar-los.

Tercer possible erro, l'Estatut d'Autonomia d'Aragˇ, en respecte a la llengua diu en el seu artÝcul 7 textualment,

ArtÝcul 7

Les llengŘes i modalitats llingŘÝstiques pr˛pies d'Aragˇ gojaran de protecciˇ. ╔s garantisarÓ la seua ensenyanša i el dret dels parlants en la manera que establixca una llei de Corts d'Aragˇ per a les zones d'utilisaciˇ predominant d'elles.

En cap moment nomena al catalÓ per a res, i realment desconec si el catalÓ estÓ reconegut en Aragˇ com a una modalitat llingŘÝstica pr˛pia.

Estos tres erros sˇn massa grans per a que la Generalitat de Catalunya els done ampar. A mi particularment em dona molt que pensar.

DesprÚs tenim que en el mateix mapa hi ha dos vertents molt diferents, la primera Ús la llingŘÝstica, en la que a poc que nos descuidem, i per ad aš˛ falta ben poc, nos van a guanyar la partida, puix l'Estatut d'Autonomia Balear si que diu en ell que la llengua oficial Ús el catalÓ, i la segon vertent la geogrÓfica puix a la vista de tot lo mˇn la Comunitat Valenciana, (que no el PaÝs ValenciÓ), Les illes Balears i tots els territoris que la Generalitat de Catalunya assumix com els seus Pa´sos Catalans, estan desaparegent de l'Ómbit mundial com a llocs en identitat propia, passant a ser a soles poc mÚs que uns poblets de Catalunya.

Est Ús el verdader mapa polÝtic d'Espanya, el qual estÓ extret de la pÓgina oficial del Ministeri de Sanitat i Consum. Pulsa sobre l'image per anar a la pÓgina.

Mapa polÝtic d'Espanya

Una reflexiˇ raonable i serena seria que en primer lloc la Generalitat de Catalunya no deuria de fomentar este desvario llingŘÝstic, i geogrÓfic, puix la seua actitut a soles ajuda a generar llegions de persones mal informades que defenen i lluiten per uns erros polÝtics.

Una segon reflexiˇ seria que les provÝncies i pa´sos afectats, ya que a mÚs d'Espanya se troben afectats, ItÓlia, Franša i Andorra, no deurien de permetre tal ab˙s llingŘÝstic i territorial, segons els casos, i deurien d'erradicar-lo d'arra´l per a posar a cadasc˙ en el seu lloc, puix aš˛ no fa res mÚs que fomentar el ya sumament exacerbat nacionalisme catalÓ i confondre a tot lo mˇn, i al dir tot lo mˇn em referixc lliteralment a tot lo mˇn, puix Internet Ús una font inagotable de megalomanies catalanes a l'alcanš de qualsevol persona en qualsevol part del mˇn, i lo que un llig i veu en qualsevol pÓgina d'Internet sense saber la realitat soci-polÝtica del paÝs en qŘestiˇ, Ús lo que li val per als seus menesters.

Si vols vore una captura de la Web de la Generalitat Catalana donant l'informaciˇ del temps en lo que ells nomenen els Pa´sos Catalans, pulsa acÝ


 

PA¤S CATAL└ELS "PA¤SOS CATALANS" SËN SIMPLEMENT UNA ALUCINACIË DE PERSONES QUE NO TENEN CLAR A ON ES TROBA EL LL═MIT ENTRE LA REALITAT I LA FANTASIA....ES M╔S, CATALUNYA A PESAR DE TOT PERTANY A UN ENT TERRITORIAL MOLT MAJOR, NOMENAT ESPANYA......LA GENERALITAT DE CATALUNYA NO DEURIA FOMENTAR ESTE DESVARIO LLINGĘ┤ISTIC I GEOGR└FIC...

 
 
   
 
 

Usuaris en llÝnea

En Blau pertany al Grup LLVS - Marš 2007